2015. évi házirend

Tisztelt Horgászok!

Figyelem! A Duna-projekt keretében a gáti út felújítása befejeződött, forgalmi rendje megváltozott. Az ezüstpart megközelítése a gáti úton lehetséges, melynek használata engedélyköteles. A Behajtási engedélyt a KDV-VIZIG III. számú Szakaszmérnökségtől kell kérni. Ezzel kapcsolatban érdeklődni lehet az üzemeltetőnél.

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség Makád község területén lévő ún. Ezüstpartot (3650m hosszban) 2015.01.01. - 2015.12.31-ig üzemeltetésre adta a Blacktango-Residence Kft. részére.
Az üzemeltető a parton található sorszámozott horgászhelyeket az alábbi kölcsönös feltételekkel biztosítja a horgászok részére:

1. A horgászhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

2. A horgászhellyel (nádnyílás) szemben lakókocsit, sátort, gépkocsit elhelyezni és 30cm-nél mélyebb árkolást végezni TILOS! Ellenkező esetben a lakókocsit, sátrat az üzemeltető elszállíthatja.

3. Az ezüstpart teljes területén Tilos a szemetelés! Távozás után kötelező a használt horgászhely eligazítása, árok betemetése, döngölése.

4. Felhívjuk a horgászok figyelmét, hogy az árvízvédelmi töltés oldalán és lábánál lévő növényzet épségére fokozottan ügyeljenek! A károkozókkal szemben hatósági eljárást kezdeményez az üzemeltető és az RDHSZ.

5. Horgászni csak érvényes horgászokmányok megléte esetén lehet, melyet halászat őrök, társadalmi halászati őrök és rendőri szervezetek tagjai ellenőriznek.

6. Egy horgászhelyen maximálisan 4fő horgász horgászhat. A már letelepített sátorral, lakókocsival jelzett horgászhelyen – ha és amennyiben nincs jelen a helyet korábban elfoglaló horgász- az újonnan érkező sporttárs is horgászat, azonban a korábbi helyet elfoglaló horgász megérkezésekor a horgászhelyet az utóbbi érkezőnek el kell hagynia.

7. Minden egyes elfoglalt számozott horgászhely elfoglalásáért díjat kell fizetni, a 10. pontban leírtak szerint.

8. A Blacktango-Residence Kft. azonosítóval ellátott alkalmazottja (díjbeszedő) napi két alkalommal járja végig a horgászhelyeket a választott díjakért.

9. A Blacktango-Residence Kft. alkalmazottja (díjbeszedő) minden esetben nyugtát ad a helyfoglalási díjról. A horgász e nyugtával igazolja ottlévőségének és helyfoglalásának jogosultságát, ezért a nyugtát saját érdekében őrizze meg a horgász, továbbá ellenőrzés céljából azt felmutatni köteles (adóhatósági dolgozóknak, üzemeltető vezetőségének illetve az RDHSZ megbízottjának).

10. Horgászhely foglalási díjak:
 - egynapos: (minden megkezdett nap után) 800 Ft
 - egy havi: (8 éjszakával) 20.000 Ft

11. A fenti összegek magukban foglalják a gépkocsi, sátor, utánfutó, lakókocsi helyfoglalási díját, valamint 4 főig érvényesek.
 További személyek után 250 Ft napidíjat kell fizetni.

12. A horgászok az üzemeletetőtől kapott szemeteszsákokban kötelesek gyűjteni az ezüstparti tartózkodásuk ideje alatt keletkezett szemetet és távozásukkor a konténerbe elhelyezni.

13. A területet minden horgász saját felelősségére használhatja.

14. A területen lévő ingóságaikra és értéktárgyaikra ügyeljenek, mert ezekért az üzemeltető felelősséget nem vállal.

15. A horgász amennyiben elfoglalja számozott helyét, úgy a fentieket magára nézve tudomásul veszi és elfogadja.

16. Az RDHSZ fenntartja a jogot országos, vagy nemzetközi rendezvény e területen való megrendezésre. Ezen idő alatt az ezüstparton csak a rendezvény résztvevői tartózkodhatnak. Ennek várható időpontja: 2015.10.04. 12.00 órától 2015.10.09.-én 18.00 óráig. Ezzel kapcsolatban érdeklődni lehet az üzemeltetőnél.

17. Aki rekordlistás visszaengedésre váró halat fog az napszaktól függetlenül hívja az üzemeltetőt a mihamarabbi visszahelyezés érdekében. A rekordlistás halat az üzemeltető is hitelesítheti. Ilyen halak „kantározása” tilos!

18. Kedvezmények az RDHSZ. jóváhagyásával Blacktango-Residence Kft.-től:
Az a horgász, aki rekordlistás halat fog és azt a Kft. képviselőjének jelenlétében visszaengedi, a következő hónapban 25%-os helyfoglalási kedvezményben részesül!

 19. Idegenforgalmi adó fizetési kötelezettség : az 1990. évi C. Törvény valamint a Makád Község Önkormányzat helyi adókról szóló 8/2003. (VI.26) számú határozata alapján 250 Ft / vendégéjszaka. A határozat megtekinthető : www.makad-ezustpart.hu oldalon.

A területtel kapcsolatos észrevételeikkel, kérdéseikkel a nap 24 órájában a megbízott kapcsolattartókhoz fordulhatnak:
Horváth László tel.: 06-70-611-4775
Veres Imre tel.: 06-20-239-2450, E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A horgász amennyiben elfoglalta számozott helyét, úgy e fenti szabályokat köteles betartani.
A horgászhelyet tisztán, rendezetten hagyják el! Itt tartózkodásukkor ügyeljenek a környezetre és természeti értékeink védelmére!

Kellemes időtöltést és jó fogást kíván:

 a Blacktango-Residence Kft és a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség